Meghívó

A Magyar Néprajzi Társaság Anyagi Kultúra szakosztálya minden kedves érdeklődőt szeretettel vár A BUDA KÖRNYÉKI KISTÁJ SORSFORDÍTÓ ÉVEI címmel megrendezésre kerülő ülésére.

Gyászhír

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 92. évében rövid betegség után elhunyt Kallós Zoltán folklórgyűjtő, a Nemzet Művésze címmel és a Magyar Corvin-lánccal kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas néprajzkutató, népzenegyűjtő, és a Néprajzi Társaság tiszteletbeli tagja.

Békés nyugodalmat kívánunk neki! Családtagjainak, szeretteinek pedig vigasztalást.

Gyászhír

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Kovács Endre néprajzi gyűjtő, Sebestyén Gyula Emlékéremmel kitüntetett néprajzkutató, író, agrármérnök, gyógynövény szakértő. Öt évtizeden át meghatározó, kiemelkedő munkát végzett Bácskában, Doroszló térségében. Szinte „egyszemélyes” néprajzi intézményként a hagyományos kultúra minden területén jelentős életműve. A Magyar Néprajzi Társaságnak 1977 óta volt tagja.

Gyászistentisztelet

A Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszékének professor emeritusát szűk családi körben helyezték örök nyugalomra szülőföldjén, Gömörben.

Pályázat

2017.szeptember 25-én a Magyar Néprajzi Társaság meghirdeti a VI. Tradíció Néprajzi Gyűjtőpályázatát.

A Magyar Néprajzi Társaság Tradíció pályázatot hirdet Néprajzi Múzeummal és társkiíró partnereivel, a MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézetével és Történettudományi Intézetével, Az SZTE Néprajz és Kulturális Antropológia tanszékével, a Szentendrei Szabadtéri Múzeummal.

Tisztelt Tagtársak!

A Társaság irodája 2017. november 27-én, hétfőn, 10 órától tart nyitva!
Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tartalom átvétel