Kádár László Mongolisztikai Kutatásáért Alapja pályázatot hirdet

A Magyar Néprajzi Társaság, Kádár László Mongolisztikai Kutatásáért Alapja pályázatot hirdet fiatal kutatók, doktoranduszok, és kutatói pályájukat most kezdő diplomások számára. A pályázat célja, hogy anyagi támogatással, publikációs lehetőséggel segítse a fiatal pályakezdők kutatásait, terepmunkáját.

Pályázni kész, publikálásra alkalmas mongolisztikai, Mongóliával, mongol történelemmel, kultúrtörténettel foglalkozó cikkel lehet. A pályamunkákat szerkesztett kötetként 2018 év végéig megjelenteti a Kádár László Mongolisztikai Kutatásért Alap.

A pályamunkák alapján a kuratórium a négy legjobbnak ítélt pályázó következő terepmunkáját az Alap dologi kiadással (repülőjegy, egyéb útiköltség, szállásköltség, archívumi kutatás költsége, stb.) támogatja.

A pályázathoz a cikk mellett csatolni kell a támogatás felhasználásának költségtervét. A publikáció stíluslapját a jelentkezők számára megküldjük.

A pályázat beadási határideje: 2018. április 8. Pályázni elektronikus formában lehet, melyet előzetes regisztrációval kell megtenni 2018. március 14-ig. A jelentkezéseket a szilagyi.zsolt@btk.mta.hu címre kérjük elküldeni.